By Melania Eliza Tehanciuc

Home Om meg

Online coaching


    Henviser meg til grunneren av dette kurset , Paul Pesek, som jeg inviterer dere til å ta en liten titt over inspirerende, motiverende, lærerike kurset. https://first-round.teachable.com/p/learn

Hva er Teachable?

Teachable er i utgangaspunktet en alt-i-ett-plattform som hjelper coachers med å lage og selge kurs på nettet. Samtidig vil det være et godt verktøy for studentene for å komme seg i gang ved jobb prosessen, finne seg en mentor, tilknytte relasjoner og ikke minst å ha selvtillit.  Teachable håndterer alt fra webhotell til betalingsbehandling. Det er effektivt for studenter å kunne bygge grunnleggende karriereferdigheter ved å transformere nettverk. Ved hjelp av Teachble så vil studenten ha mer tid slik at den kan fokusere seg på det som betyr noe, for eksempel å skape en fantastisk nettbedrift.

     Jeg mener at det er en unik mulighet for oss studentene å kunne forholde oss til vår identitet som også får en stor psykologisk innvirkning ved å være i denne prosessen fra følelser som overveldende til grei, fra forvirrende til tydelig, fra skremmende til oppnåelig. Alle begynnere studenter befinner seg i det. Jeg synes det er en effektiv og produktiv måte for å komme seg inn i arbeidslivet ved å tilknytte kontakter med folk som kan være ‘’det reelle forbildet’’ man trenger for å kunne utvikle seg videre.

https://first-round.teachable.com/courses/enrolled/128695

     Det som også er fint med dette kurset er at går ut på hvordan man bruker LinkedIn, finner tilknytninger og hvordan en samtale bør startes. Kurset tilbyr også informasjon om hvordan oppførselen bør være spesielt når det gjelder en telefonsamtale. Studenten er foreslått å være lidenskapelig men samtidig profesjonell, noe som utgir et trygt og nærmet forholdt mellom de to partene. Studenten lærer hvordan den skal stille spørsmål for å oppnå svarene man forventer å få og hvordan den må henvise seg til mentoren sin. Allikevel er ikke det bare LinkedIn man kan bruke. E-posten er det en vanligvis mest brukt av alle arbeidssøkere der går det raskere for å få et svar.

https://first-round.teachable.com/courses/enrolled/128695

     Personlig, vil jeg si at dette kurset har forbedret meg til å jobbe med følelsene mine når jeg setter meg i gang ved å finne en mentor, ved å først og fremst å behandle dem som vi er like og at den ikke over meg. Ved å vise mine interesser, kraft, erfaring og egenskaper så vil det åpne en interesse for andre. Jeg også har lært er det er raskere å få brukt LinkedIn for å kunne henvise meg til noen som kan hjelpe meg med det jeg ønsker å oppnå. Ved å vise empati, nysgjerrighet, takknemlighet, relevans og ikke minst respekt man kan bygge store relasjoner.

     Å være presis, fleksibel og tilpasse seg til mentoren har mye å si om hvordan man som person er. Det som er også veldig viktig er inntrykket mentoren får av deg før og i telefonsamtalene man har. Hvis man har en god tone gjennom samtalen med mentoren, vil det knytte en langsiktig relasjon.

   Hvordan kan man gå frem til å skaffe sin egen mentor?

    Gjør deg alltid klar.

    Først og fremst handler dette om hvordan du som person er, hva slags personlighet du har og hvor mye initiativ vil du ta for å oppnå det du ønsker.  Så da oppretter du en LinkedIn profil der du viser og deler dine egenskaper, erfaringer, interesser for å bli sett av andre brukere. Etter man har justert sin profil er det viktig å spre nettverket sitt ved å opprette kontakter som er interessant til å kontaktes. Den åpenbare fordelen med en mentor / mentor-relasjon er mentorens erfaring i feltet. For en som nettopp har startet opp, er dette uvurderlig. Erfaring er en ressurs akkurat som alle andre eiendeler, men dyrt å få tak i.

Når man skal finne seg en mentor så må man tenke at det handler mer om personen enn stillingen. Ideelt sett bør man finne en mentor som er den ideelle versjonen av det man ønsker å bli. Viktig å huske at man må være åpen til alle mulighetene som befinnes for da kan man ikke alltid velge sin egen mentor, men mentoren kan nøle og ta kontakt.

Det viktigst når man sender en melding til en mentor, er å presentere seg og være tydelig på hva man ser etter i et mentorforhold. Ved å presentere seg og vise interesse, vil man få garantert et svar. Ved å avtale en samtale/videocall, må man vise tilgjengelighet, grunnen til at man tror det er så viktig å holde samtalen og varighet på samtalen.

      Når man skal holde samtalen er det viktig ved å si hva man beundrer ved mentoren, å være tydelig på mål for veiledningsprosessen og foreslå et logistikkscenario. Ved å stille spørsmål som man lærer fra de profesjonelle, eller å stille spørsmål knyttet til selskapet , til jobbsøking prosessen og få svar på de største dilemmaene, er det en stor gevinst.

https://first-round.teachable.com/courses/enrolled/1286952

    Samtalen kan gå ut slikt: Takk for at du tok deg tid til å snakke med meg, jeg var veldig imponert over måten du presenterte meg situasjonen. Jeg vil gjerne jobbe med ferdighetene mine på dette feltet, og jeg lurte på om du ville være villig til å veilede meg? Jeg vil ikke holde deg opptatt i lang tid? Ville du vært åpen for det?

https://first-round.teachable.com/courses/enrolled/1286952

Dersom studenten følger med på hele veiledningen som Teachable satte opp, vil det være garantert bygd opp en langsiktig relasjon mellom studenten og mentoren.

Forrige Neste


5 responses to “Online coaching”

  1. Veldig fint Melania.
    Husk å legge vekt på å kredittere Paul Pesek som har laget kurset. Legg gjerne ved en lenke!

    Veldig fint å høre om dine personlige erfaringer, i tillegg til at du gir en god oppsummering av viktige elementer i kurset.

    Bruk gjerne overskrifter aktivt. Hovedtittel kan forklare hva du skal skrive om og kan brukes til å friste leseren til å lese enda mer. Underoverskrifter gjennom innlegget er gode hjelpemidler for å skape oversikt, men også forventning.

    -Thea E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *