By Melania Eliza Tehanciuc

Home Om meg


E-platformer

                                             

I denne bloggen skal jeg introdusere om hvordan en influencer bør ta stegene for å kunne fremvise seg sine merkevarer foran sine kunder på sosiale media. I nåtiden hvert enkelte vil benytte seg av sosiale medier og blir ubevisst avhengig av å bruke digitale plattformer som Instagram, Youtube, Facebook, Tiktok, Finn.no, Klarna, osv. Men hvordan funger dette egentlig?

Det handler mest om forholdet mellom merkevaren og influenceren. Merkevarer ansetter influencere for å markedsføre virksomheten, produktene eller tjenestene deres på kanalene deres, vanligvis på sosiale medier, blogger og vlogger. De sosiale medieplattformene som brukes er først og fremst Instagram og YouTube og Facebook. Allikevel blir TikTok mer og mer populært, spesielt blandet ungdommer.

Selv om profitt er det endelige målet, går påvirkningen fra marketing influencer utover salg. I det lange løp er det mye viktigere for bedrifter å forbedre merkevarebildet sitt, fordi det er nettopp dette inntjeningen vil være avhenge av.

Hvis man vil at merkevaren man representerer skal være mer enn et antall produkter som selges i slutten av måneden, altså hvis man vil ha en positiv innflytelse på flere mennesker og få dem til å stole på den som selger så vil det jobben som markedsføringsinfluenser være et godt valg.

Det som jeg personlig har lagt merke til dagens influenceres som bruker statusen til reklameformål, er at de bruker relevante og meningsfull hashtags. Dette hjelper til å øke synligheten og reaksjonen på markevarene man ønsker å selge.

Dette er selvfølgelig ikke en gjeldende strategi, men en pågående. Som influencer bør man alltid lytte til følgerne sine behov og følge trendene, og deretter tilpasse taktikken til den aktuelle situasjonen.

Et annet evne en influencer bør ha, er å tilpasse profilbeskrivelsen sin. Å skape et positivt inntrykk på to tidels sekund i den digitale verden er en stor utfordring.  Ved å bruke søkeord og hashtags kan du sende et tydelig budskap som øker sjansene dine for å gjøre et godt inntrykk på fremtidige følgere.

I tillegg bør man være flink til å snakke med publikum. I generelt er jobben til en influencer å markedsføre produktene til selskapene som ansetter dem for det. Men for å bli anerkjent av selskapene som en influencer av interesse, må man ha håndfaste bevis på kvalitet. For å komme i gang må man ha en profil med interessante og relevante innlegg. For å kunne fått oppmerksomhet som influencer til en bestemt kunde, vil den være overbevist om at stilen samsvarer med dens og at det er konsistens i innleggene.

Å lære å nekte kunden kan være en reell utfordring for en influencer. For å få tilliten på både kunder og følger, å influenceren oppfylle deres forventninger. Verdien til en influencer er gjenspeilt gjennom påvirkningen man har ovenfor verden og konsistensen man har i den valgte veien.

Å gi opp større sjanser til å vinne hvis man tror at det å akseptere et samarbeid setter mans integritet som influencer i fare. Et annet viktig steg er å samarbeide med andre influencere eller å fremvise kampanjer vil også fange oppmerksomheten til følgere og kunder.

Å bli merkevare influencer høres kanskje det lett ut, men egentlig i praksis kan være enda mer tids krevende og enda mer vanskelig enn det som er teoretisk sett. Man må være oppdatert med alle nyheter, kundes behov og hva det egentlig er i trend.

Forrige Neste


4 responses to “”

  1. Hvordan tror du at du kan bruke overskriften til å skape riktige forventninger og samtidig en nysgjerrighet for innlegget ditt?

    Her er du inne på mange temaer rundt influencer marketing. Dersom du fokuserer på å strukturere teksten (Her kan egne underskrifter eller punktlister være gode hjelpemidler) så kan det gjøre det lettere for leseren å få med seg og strukturere den informasjonen som du deler.

    Du har en god lengde på innlegget ditt, og jeg ser at du har jobbet med temaet. Fortsett slik! Jeg gleder meg til å komme tilbake for å lese neste blogginnlegg 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *